Markus fik stillet diagnosen skizofreni for syv år siden og har været medicineret lige siden. Behandlingen har kunnet holde hans symptomer i skak, og han har kunnet fortsætte med at arbejde som lærer i en folkeskole.

Det har dog været nødvendigt at ændre medicineringen flere gange i årenes løb.

Først fik han ordineret et typisk antipsykotisk lægemiddel, som han tog to gange om dagen. Det lindrede symptomerne, men gav en del bivirkninger. Markus’ energiniveau faldt markant, og han fik sværere og sværere ved at klare sig igennem skoledagen uden at falde i søvn. Desuden skete det alt for ofte, at hans hænder rystede så voldsomt, at han dårligt kunne skrive på tavlen. Men den bivirkning, der generede Markus allermest, var spasmer i hans mund og tunge. Til sidst blev Markus så ked af, at eleverne gjorde nar af hans utydelige tale, at han nægtede at tage sin medicin. Han blev irritabel, distræt og glemsom.

Heldigvis var Markus’ samlever klar over, at det var tidlige tegn på et tilbagefald og overtalte ham til at kontakte sin psykiater for at få en snak om behandlingsprogrammet. Psykiateren besluttede at ændre Markus’ medicinering til et af de nyere atypiske antipsykotiske lægemidler.

Der gik kun kort tid, før Markus fik det bedre igen. Tegnene på tilbagefald forsvandt sammen med de ubehagelige bivirkninger af den tidligere medicin.

Da Markus nu ikke længere var hæmmet af rystelser og problemerne med at tale, følte han sig mindre usikker over for eleverne og kunne kaste sig over undervisningen med fornyet energi. Men efter nogle måneder var der i stedet noget helt andet, der begyndte at bekymre Markus. Han havde taget unormalt meget på.

Markus besluttede sig for at motionere mere og spise sundere. Det betød, at han ikke tog helt så meget på, men vægten fortsatte alligevel med at stige.

Markus opsøgte sin praktiserende læge, som fortalte, at vægtøgningen var en kendt bivirkning af Markus’ atypiske antipsykotiske lægemiddel.

Markus gik igen til sin psykiater for at få medicineringen gennemgået. Denne gang fik han ordineret et andet atypisk antipsykotisk lægemiddel. Kort tid efter begyndte Markus at tabe sig. Desuden er det lykkedes ham at holde fast ved de sunde spisevaner og sin motion. Han siger, at han har det bedre end nogensinde.